Cykloturistický vláčik Záhoráčik si počas troch rokoch obľúbili domáci i zahraniční turisti. V letnej sezóne jazdil vždy cez víkendy a sviatky z Bratislavy cez Zohor do Plaveckého Podhradia a späť. Čísla z minulého roka síce ukazujú, že túto turistickú dopravu rovnako ako možnosť prepravy bicyklov aktívne ľudia využívali, ale jeho zrušenie bolo v tejto situácii nutné. Za celú sezónu od apríla do prvej polovice októbra roku 2019 vlak Záhoráčik prepravil 8255 cestujúcich a viac ako 970 bicyklov.

Rovnako v tohtoročnej letnej sezóne bude chýbať aj ďalší župný turistický dopravný projekt Malokarpatský expres, ktorý vozil turistov počas letnej sezóny a aj vybraných vinárskych podujatí popod Malé Karpaty z Bratislavy na Červený Kameň až do Budmeríc a späť. Mnohí ho využívali aj pri absolvovaní cyklotúr krížom cez Malé Karpaty. Tak ako cykloturistický vláčik Záhoráčik sa v minuloročnej letnej sezóny tešil veľkej obľube, rovnako to bolo aj v prípade Malokarpatského expresu. Od júna do septembra 2019 prepravil cez víkendy a sviatky 845 osôb a viac ako 340 bicyklov. Mnohí sa ním spolu s bicyklom odviezli či už na Zochovu chatu alebo priamo na Hrad Červený Kameň.


https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.