Región Slovenský raj a južný Spiš sa pýši jednou z najhustejších sietí kvalitne značených cykloturistických trás na Slovensku. Spolu ich tu môžete objaviť viac než 500 kilometrov. S propagáciou týchto trás a starostlivosťou o nich Slovenskému cykloklubu už dlhodobo aktívne pomáha aj Oblastná organizácia cestovného ruchu Slovenský raj & Spiš. Najnovšie sa „OOCR-ka“ snaží do regiónu prilákať cykloturistov zaujímavým trojdielnym video-seriálom Cyklovýlety Slovenský raj a južný Spiš.

Hudobník a aktívny cyklista Martin Pižem v ňom spolu so známymi hosťami sprevádza divákov najkrajšími a najzaujímavejšími miestami, ktoré môžu v regióne objaviť zo sedla bicykla. Prvý diel videa je zameraný na severnú časť Národného parku Slovenský raj a hosťom v ňom je spevák, skladateľ a frontman skupiny Smola a Hrušky, Jozef „Spoko“ Kramár.
V druhom videu sa Martin spolu s horolezcom, himalájistom a dobrodruhom Michalom Sabovčíkom vybral na juh „Raja“, kde okrem cyklistiky predstavili aj atraktívne možnosti skalolezenia a oddychu pri vode.
Tretie video je zamerané na zvyšnú časť regiónu mimo Slovenského raja – pohorie Galmus, Poráčsku dolinu a okolie a hosťovala v ňom redaktorka, blogerka a cestovateľka Miroslava Vaníková. Pri tvorbe videí OOCR spolupracovala so skúseným produkčným tímom firmy Flux Films a celý projekt bol spolufinancovaný zo zdrojov Ministerstva dopravy a výstavby SR.

Niekoľko každoročných cyklistických pretekov, pravidelné organizované verejné cyklojazdy, tvorba tlačených i exteriérových cyklomáp a cyklosprievodcov, letný cyklobus do Slovenského raja i aktuálne finišujúca výzva Vrchárska koruna Spiš – týmito všetkými aktivitami sa OOCR Slovenský raj & Spiš spolu s partnermi snaží dostať cykloturistiku na Spiši do povedomia širokému okruhu športových nadšencov z domova i zahraničia ako jednu z hlavných možností pre aktívnu dovolenku v regióne. Pevne veríme, že sa po vzhliadnutí nových videí rozhodnete spoznať Slovenský raj a Spiš na dvoch kolesách aj vy.

Celý cykloseriál nájdete na YouTube OOCR Slovenský raj & Spiš.


https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.