Farba: modrá
Evidenčné číslo: 2012
Dĺžka (km): 10,7 km
Prevýšenie: 570/487 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta, trail, lesná cesta

Charakteristika: Jeden z najkrajších singletrackov v Bratislavskom kraji. Trasa bola vybudovaná na zaniknutom poľovníckom chodníku a nachádzajú sa tu rôzne hravé pasáže bez veľkých náročných skokov, krátke výšľapy ale aj priamne rovné úseky. Trať je preto vhodná aj pre menej náročných cyklistov.

Popis: Nastúpiť na cyklotrasu sa dá buď od Vydrických nádrží alebo z údolia Vydrice pri Malom Slavíne. Keďže sa jedná o singletrack – úzky chodník, ktorý nie je úplne jednoducho prejazdný. Trasa sa veľmi sympaticky kľukatí, čo je však často zárukou zakrytého výhľadu. Ako bolo spomenuté vyššie, trasa je priechodná obojsmerne a smerom od Železnej Studničky má viac stúpaní. V opačnom smere je svižnejšia a má viac zjazdov. Trasa je vedená viac-menej po vrstevnici, takže jazdenie je veľmi príjemné. Charakterovo ide o úzky lesný chodník, miestami pretkaný koreňmi, skalami, potokom, či vybudovanými skokmi a drevenými mostíkmi. Ak je trasa po daždi, nájdeme na nej mokré korene, či šmykľavé výšľapy, čo nás celkom potrápi.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.