Farba: zelená
Evidenčné číslo: 5012
Dĺžka (km): 4,4 km
Prevýšenie: 326/0 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - CESTNÉ TRASY
Povrch: asfalt

Charakteristika: Zelená cykloturistická značka z mestskej časti Rača vedúca do prostredia Malých Karpát, k lokalite Biely Kríž.

Popis: Krátka trasa, ktorá začína v mestskej časti Rača na križovatke s trasami: 5005 – Račianska radiála, N2002 – SacraVelo. Zelená značka pokračuje stúpaním po asfaltovej lesnej ceste až do lokality Biely Kríž. Na Bielom Kríži sa nachádza križovatka viacerých cykloturistických trás a turisticky vyhľadávané miesto na oddych.

Tu trasa síce končí, ale vy viete pokračovať po ktorejkoľvek inej cykloturistickej trase od Bieleho krížu. Na Bielom kríži sa nachádza občerstvenie vo forme dvoch bufetov, je tu i Horáreň Biely kríž, kde je možnosť prespania. Mladších cyklistov poteší malá farma, kde sú vo veľkom výbehu vypustené kozičky a čínske prasiatka.

Trasa je vhodná i ako výlet pre rodiny s deťmi. !! Pri zjazde touto cestou dávajte pozor na občasné auto, ktoré môže cestou prechádzať. Tiež klesajte iba v rýchlosti, v ktorej viete včasne zareagovať na iného cyklistu, turistu, chodca. 




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.