Farba: zelená
Evidenčné číslo: 5135
Dĺžka (km): 7,5 km
Prevýšenie: 74/101 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta, poľná cesta, lesná cesta

Charakteristika: Zelená cykloturistická trasa prepájajúca dve významné pamiatky v regióne – prameň Santovku a Skalné obydlia v Brhlovciach.

Popis: Zelená cykloturistická trasa začína v obci Santovka pri prameni Santovka. Pokračuje cestou II. triedy č. 564 približne 800 m, kde upozorňujeme na zvýšenú opatrnosť. Následne trasa opúšťa túto hlavnú komunikáciu a ide mimo zóny dopravy. Následne trasa vedie poľnými cestičkami až do obci Bory. Prechádza obec a opäť ju opúšťa poľnou cestou, ktorá sa neskôr zmení na lesnú cestičku.  V jesennom počasí upozorňujeme, že medzi Bory a Brhlovcami bývajú nánosy blata po ťažbe či poľnohospodárskej činnosti.

Trasa opúšťa lesné prostredie a prichádza do obci Brhlovce, kde na začiatku aj končí. Iba 300 m od smerovníka sa nachádzajú Skalné obydlia, na ktoré upozorňuje i obrázková cyklotabuľka. Určite odporúčame ich návštevu.

Trasa je vhodná pre horské bicykle, svojím terénom ide o ľahkú trasu.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.