Farba: žltá
Evidenčné číslo: 8046
Dĺžka (km): 5,1 km
Prevýšenie: 0/4 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - CESTNÉ TRASY
Povrch: asfalt

Charakteristika: Krátka regionálna žltá cykloturistická trasa spájajúca Senecké Slnečné jazerá s obcou Reca.

Popis: Trasa začína pri západnom vstupe do rekreačnej oblasti Slnečné jazerá v blízkosti karavanového kempingu. Nachádza sa tu križovatka viacerých cykloturistických trás (2015 – Senec – Jelka, 5014 – Okruh Senec, 8043 – Kostolná pri Dunaji – Nová Dedinka – Senec). Vďaka týmto trasám si viete navoliť nielen túto trasu, ale tvoriť viaceré okruhy v regióne.

Žltá cykloturistická značka smeruje cez mesto Senec, okolo družstva až do obce Boldog. Úsek zo Senca do Boldogu ide súbehu s modrou trasou č. 2006.  Modrá značka pokračuje do Čataja a naša žltá odbáča do obce Reca. V obci Reca žltá značka končí na križovatke so zelenou 5014 – Okruh Senec, ktorou sa viete vrátiť späť do Senca a vytvoriť si tak príjemný, nenáročný okruh.

Zdroj foto: cykloportal.sk




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.